Get in touch

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

© 2019 Morningstar FX Pte Ltd

Oct 23, 2018

Strymon and Line 6 not responding to Midi Clock

21 comments

Any reasons why neither of these would be responding to Midi Clock from an Mc6? They respond to program and control changes fine.

Oct 24, 2018

You need to turn on the Midi Clock setting in the Strymon global settings

Oct 24, 2018

That was the first thing I checked.

Oct 24, 2018

What is your MIDI chain like? And what Line 6 and Strymon product are you using?

Oct 24, 2018

MC6 > ML5> Strymon Timeline > Line 6 HX Effects.

Oct 24, 2018

Try connecting the MC6 directly to the Timeline first, does it work then?

Oct 24, 2018

Don't have my board at hand right now, but I will try that as soon as I'm able.

Oct 25, 2018

No Midi clock when plugged directly into Timeline or directly into HX. Timeline is receiving program and control changes, as well as sending MIDI thru to HX when chained.

Oct 25, 2018

When you connect the MC6 via USB to computer and go to www.midimonitor.com

 

Do you see any messages?

Oct 25, 2018

 

This is shown when triggering a preset that should be sending clock at 69BPM

 

Oct 25, 2018

Can you send your preset settings? Using the preset manager to download. Or a screenshot of your settings for that preset.

Oct 25, 2018

 

Tried to download settings using preset manager but I got "data transmission error"

 

Oct 25, 2018

Also I'm on newest firmware...and this was happening on previous firmware as well.

Oct 25, 2018

Hmm, I don't see a MIDI clock message in your settings. Is it on the second page?

 

Regarding the preset manager, we'll look into it.

Oct 25, 2018

Sorry....it switched to a preset that wasn't set to send clock Here's one that is.

 

Oct 25, 2018

Thanks! Can you see the midi clock parameters as well?

 

Oct 25, 2018

Thanks! When you change the tap menu setting to Yes, does the menu appear on the MC6 ? Also, when testing, be sure to toggle out of editor mode

Oct 25, 2018

Yes....and all devices respond when tapping in tempo manually.

Oct 25, 2018

But it's not consistent...not doing it now

Oct 25, 2018

Seems like that is a small bug where if you toggle into editor mode, the midi clock will stop. However, if you toggle out of editor mode, the midi clock will not start unless you power cycle the MC6.

 

Can you try power cycling the MC6 without toggling into editor mode? Does it work for you?

 

We'll release a fix for this in the next couple of days.

Oct 25, 2018

Yep. That was it. Seems to be responding fine now. Thanks for hashing this out with me.

New Posts
  • I'm not sure what I'm missing here. I set preset D as follows: action: press type: pc scroll up slot: 1 lower limit: 0 upper limit: 10 midi channel: 1 increment: yes Looking at the midi monitor, every time I press the D switch, it sends PC 0. It seems like increment isn't working. What am I missing here?
  • Hi, Im using an MC6 linked to an Elektron Analog Heat Mk2 Running 3.4.1 and 3.4.2beta do the same Using an EV 30 dual expression pedal. I've set the bank so that the expression pedal controls 2 CC messages. #12 for Drive and #74 for filter frequencey What I'm trying to do is set footswitch A to toggle the message to control Filter on/off, and footswitch D to do the same for drive However, after saving it and trying out the pedal. The first message will be triggered after pressing Preset A (filter) , but Pressing press B (wont control drive) Also, after saving preset A with msg1. when I press the button for preset B, save it with msg 2, then press the button for preset A again, msg 2 is written for preset 1. Sometime the Toggle Prosition is also changed from Expression 1 to 2. Help...I've followed the blog post and im doing everything correct so why is this happening.
  • Installed the new firmware cant get midi monitor to work. Im new to all this so be nice. I downloaded and installed the new editor. I see there are 2 source files below the main download. do I need to do something with those?